• Rätt till retur inom 14 dagar från leverans
Fraktfritt vid köp för över 1000 kr / Snabb leverans / Fri retur

Kvalitetsguide

 

Satin ger den finaste lystern i tyget. Percale är lenare och mjukare att sova på. När du väl har hittat din favorit kan det mycket väl hända att du aldrig vill byta. Läs vår materialguide här så får du veta mer om varför priserna varierar och vilka olika material och kvaliteter det finns att välja på. De skiljer sig beroende på vävteknik, trådtäthet och råmaterial. Läs vår materialguide här:

 

En förklaring till kvalitets och prisskillnad ibland olika påslakanset

Trådtäthet = TC. Ju högre trådtäthet desto exklusivare och tätare kvaliteter. Våra exklusivaste påslakanset har 600 TC i trådtäthet. Provar du dem förstår du skillnaden. Ett vanligt vardags påslakanset ligger på 200 tc i trådtäthet (för jämförelsens skull.)

 

Tvåskaft - vanligaste väven

Tvåskaft är den enklaste och mest förekommande väven inom bäddset och hemtexil. Trådarna löper i längdriktningen och på tvären genom varpen och de korsar varandra en i taget. Det ger ett mycket tåligt och ett något strävare tyg. Resultatet kan se olika ut beroende på vilken sorts tråd och vilken sorts material som har använts.

 

Satin – intensiv lyster, en sval och len känsla

Satin får sin speciella lyster genom den vävteknik som används vid tillverkningen av tyget. Satin har en vävbindning som går ut på att trådarna går över fyra trådar, under en, över fyra och så vidare. Tekniken gör att en stor del av varje tråd ligger mot tygets yta utan att brytas av en mötande tråd. Väven får en klarare och intensivare lyster och en mjukare och slätare känsla tillsammans med ett fint fall.

Satin känns svalt och behagligt mot huden och är både följsamt och lättskött. Satin har en speciell lyster och mjuk fin känsla och glans. Våra lakan Louise Dream Collection har upp till 600 TC och är av högsta kvalitet.

 

Percale - oemotståndligt mjukt

När man väver percale används används tunna och fina trådar och materialet har över 200 trådar per kvadrattum. Det gör att ytan blir ovanligt slät och därmed mjuk och behaglig mot huden. Percale känns mjuk och behagligt att sova på.