• Rätt till retur inom 14 dagar från leverans
Fraktfritt vid köp för över 1000 kr / Snabb leverans / Fri retur

Tvättråd för påslakan


Vill du behålla dina vackert färgade, tryckta eller broderade sängkläder i toppskick rekommenderar vi att du följer dessa instruktioner. Våra tvättråd gör att du behåller kvaliteten och färgerna i dina sängkläder och textilvaror länge.


Tvätta dina sängkläder före första användningen, skölj dem inte i kallt och låt dem inte ligga i blöt.


Använd helst ett flytande tvättmedel, som alltid blandar sig jämt i trumman och undvik att använda blekmedel. För ljusa färger rekommenderar vi ett tvättmedel för färgade plagg. För mörka färger rekommenderar vi ett medel för mörka färger.


Om du använder startfördröjning, se till att tvättbollen är stabilt stående så att tvättmedlet inte tar sig in i sängkläderna innan programmet startar.


Vi rekommenderar att du inte tvättar dina sängkläder i lägre temperaturer än 40 ° eftersom denna temperatur fixerar färgämnet och bevarar färgerna.


Ladda inte mer än 3 kg i tvättmaskinens trumma.


Tvätta mörka och ljusa färger separat. Var noga med att plocka ut ditt sänglinne ur tvättmaskinen när programmet är färdigt, lämna inte våta textilier i tvättmaskinen.


För bästa resultat, efter sköljning och centrifugering, häng ut lakan för att torka. Om du använder en torktumlare, kör ett kort program vid låg temperatur.


Blötlägg aldrig dina sängkläder.